in

Potten en flessen voor budget wecken en inmaken

Helemaal gratis!

Gratis potten en flessen voor budget wecken en inmaken

Hobbies en levensstijlen kun je zo duur of goedkoop maken als je wilt. Het enige wat je dan soms wat bij moet stellen is hoe het er effectief uit komt te zien

Hou je er van om allemaal mooie gelijke potten van Weck gestapeld in je kast te hebben dan ben je een stuk duurder uit.

Kan dat gratis?

Natuurlijk kan dat! Het is een kwestie van je voordeel doen met het leven in een wegwerpmaatschappij. Wat anderen weggooien is voor jou en mij puur goud.

Potten en flessen voor budget wecken en inmaken hoef je namelijk helemaal niet te kopen. Vraag je vrienden en buren, familie en collega’s om de potten met onbeschadigde deksels voor je te bewaren!

Ook flessen en potten met beugelsluiting zijn ideaal voor hergebruik!

Deksels…! En ringen

Dekseltjes die niet goed meer zijn doordat er bij deuken inzitten, er een gaatje ingeprikt is of wanneer het roestig is kun je vervangen. Deksels kun je in verschillende maten kopen

Als je bij Dille&Kamille of Welkoop langs gaat dan heb je ze meteen, maar best prijzig. Heb je wat meer geduld dan bestel je bijvoorbeeld bij

https://www.weckenonline.com/weckpotten-en-inmaakglazen/deksels-ringen-en-klemmen?cat=277

Voor de échte  Weckpotten of beugelpotten moet je dan natuurlijk wel weer rubber ringen kopen. Ook bij Dille&Kamille te koop. Zowel de witte voor de beugelpotten als de rode voor de weckpotten. En ook de beugeltjes.

Voor de oude klembeugels en goedkopere ringen etc ben je online weer voordeliger uit.

https://www.weckenonline.com/weckpotten-en-inmaakglazen/deksels-ringen-en-klemmen/inmaakringen

Goedkoop kopen

Mocht je een klein budget hebben dan kun je altijd nog naar de kringloop. Soms zie je er opeens een mooie echte weckpot staan voor weinig.

Check je vondst heel goed in de winkel om teleurstelling thuis te voorkomen.

Geen vrienden, familie of collega’s die je kunnen helpen?

Geen nood! Zet een kratje op een glasbak, hang er een bordje aan waarop je geschreven hebt wat je zoekt.

bv: Potten van Hak met gaaf deksel gezocht! Ook flessen met beugelsluiting. Dank u wel!

Mijn winkelmandje zat steeds snel vol.

Waar moet je op letten?

Let er op dat de potten en flessen voor budget wecken en inmaken die je zo verzameld hebt echt onbeschadigd zijn. Geen barstjes, geen scherfjes er af bij de rand en geen niet te verwijderen zooi in de pot zoals bv lijm.

En over potten en flessen met beugelsluiting gaan we het nog een keer apart hebben. Niet elke pot met een beugelsluiting is namelijk geschikt.

Veilige potten, hoe herken je die?

Gratis potten en flessen en flessen voor budget wecken en inmaken moeten wel geschikt zijn natuurlijk. Veiligheid boven alles!

We kunnen er heel kort over zijn, de goedkope potten van bv de action zijn NIET geschikt. Ook al noemen ze ze zelf doodleuk weckpotten het zijn voorraadpotten. Perfect geschikt om droge macaroni, suiker, zout, rijst en elastiekjes in op te bergen. Niet geschikt om vol saus, groente, jam of aardappelstukjes in een pan water aan de kook te brengen. Veel potten klappen of barsten.

Zoals al gezegd: Pas op met potten met een beugelsluiting. Die van bv Action, groot en klein, zijn NIET geschikt om in te wecken of in te maken. Nee, ook niet voor jam.

Laat je niet gekmaken door onzinverhalen!

Laat je niet gekmaken door de positieve verhalen van iemand die beweerd die voorraadpotten altijd te gebruiken. Mocht het een keer misgaan dan is de ramp waarschijnlijk veel erger dan een weckpan die je schoon moet maken. Het is het risico niet waard.

Neem wecken en inmaken serieus door goed materiaal. De potten van groente en jam in de winkel zijn heel erg geschikt.

Hoe maak je ze schoon?

In een heet sopje met afwasmiddel en dan naspoelen met water met een beetje azijn. Wegzetten met een klein beetje azijn er in en het deksel er op is helemaal ideaal. Zo gaan je potten niet muf ruiken en kan er geen stof inkomen.

Ideaal als je wilt gaan wecken of inmaken. Je schone potten staan al kant en klaar!

Azijn er even uitgieten en schoon. Hoe makkelijk is dat?

Geen wijnazijn of schoonmaakazijn gebruiken en al helemaal geen zelfgemaakte appelazijn. Haal gewoon een fles goedkope witte azijn en gebruik die. Doe je jaren mee!

Heel veel succes en laat eens weten hoe jij aan je gratis potten komt!

 

 

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Written by Daan Van Sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Het winkeltje

Interview met Diane Hobbelen