in

Meer thee zetten van één theezakje

zonder oude thee te drinken

Meer thee zetten van één theezakje?

“Kan dat?” Als ik het mensen vertel kijken ze direct afkeurend of achterdochtig. Alsof ik een theezakje gebruik om vier dagen achter elkaar thee van te zetten… Niks is minder waar! Ik drink elke dag heerlijke verse thee.

Geen thee die heel sterk wordt als het acht uur op het theelichtje staat, ik beloof het je

Want dat is een van de nadelen als je op de “gewone” manier thee zet. Je laat de thee even trekken, haalt het zakje uit de pot en na twee uur is je thee ongeveer koffie geworden. Ik vind dat niet lekker. Ik hou niet van bittere sterke thee.

Ik hou van mooi heldere blonde thee die goudgeel fonkelt in mijn kopje. (Zo, de licht poëtische aanval van de dag is ook weer achter de rug…)

Het is een kunstje!

De kunst is dus om je niet te houden aan de hoeveelheid die er in een theezakje zit. Dat is een door de theeproducent bepaalde hoeveelheid. Een hoeveelheid die jou binnen een minuut een mooie thee geeft waarna je het theezakje weggooit. Zo verkoopt hij veel meer thee en verdient dus veel meer dan wanneer je zuinig aandoet met je thee.

Meer thee zetten van één theezakje is de kunst van begrijpen waarom de producent zoveel thee in een zakje doet (dan is de hoeveelheid thee die hij verkoopt vele malen groter!) en hoe het anders kan.

De theeproducent en supermarkt willen er zoveel mogelijk aan verdienen, de klant wil zo min mogelijk betalen.

En hoe doen we dat dan?

Wanneer je net als ik een theepot hebt van 1,7 liter dan is het voldoende om je theezakje (voor een pot) leeg te gieten op een bord en te verdelen in 7 gelijke hoopjes.

Met één zo’n hoopje zet je namelijk 1,7 liter goudblonde thee. Dat wil dus zeggen dat je ZEVEN van die potten kan zetten met één theezakje!

Ik gebruik dus 1 theezakje per week! En echt, ik heb elke dag een pot heerlijke thee op het theelichtje staan die niet zwart wordt.

Zelfs na 8 uur, als ik het laaste bakkie thee neem, smaakt het nog gewoon lekker vers.

Theelicht, gezelligheid voor slechts €4,75

Bijpassende theepot, 1,7ltr voor maar een tientje!

Bewaren en afmeten

Doe de thee uit de theezakjes in een afsluitbaar potje en kijk of je een lepeltje hebt waar precies zo’n hoopje thee inpast zodat je het voortaan zo op kunt scheppen en in de pot gooien. Het kan ook zijn dat het bij jou een halve theelepel wordt, ook goed! En als je pot groter of kleiner is dan gebruik je dus meer of minder thee.

Tip!

  • “Je kunt ook losse thee kopen” krijg ik dan vaak als tip. Echter, dat bespaard niks.
  • Een theezeefje helpt niet tegen het stoffige verpulverde theeblad. Gooi het dus los in de pot, schenk er water op en wacht een uurtje. Dan is de thee prima op smaak en alle prut is naar de bodem gezakt.
  •  De prut spoel je er de volgende dag gewoon weer uit. Omdat het zo fijn is loop je echt geen risico dat je afvoer verstopt raakt.

What do you think?

Written by Daan Van Sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Als het toiletpapier op is

Hamsteren