in

Vacumeerzakken kopen

Dat doe je nooit meer. Doe dit!

Vacumeerzakken kopen

Vacumeerzakken kopen? Waarom zou je? Ze zijn eigenlijk best duur. Er zijn betere oplossingen. Niet alleen beter, ook goedkoper, gratis zelfs!

Schakel familie en vrienden in!

Vraag ze voortaan de lege chipszakken voor je te bewaren. Grote en kleine zakken, alle maten zijn goed! Vacumeerzakken kopen is voortaan niet meer nodig.

Wat kun je er in vacumeren?

Porties rauw of bereid vlees, bijvoorbeeld. Leg de lapjes vlees niet op elkaar maar naast elkaar, dan krijg je handige platte pakketjes in de vriezer. Maar ook groente gaat prima. Nee, sla wordt er niet lekkerder van maar stevigere groenten houden zich prima.

Verse boterhammen doen het ook goed trouwens. Als je, zoals ik, alleen woont is een heel brood of zelfs een halfje al oud voor je op de helft bent. Tegenwoordig vries ik boterhammen per twee in, op elkaar in een klein zakje, niet helemaal stijf vacumeren maar luchtarm. En wil je dan een verse boterham dan haal je een pakje uit de vriezer en laat het in dichte verpakking ontdooien. Ideaal!

Verder gaat hier een overgebleven portie macaroni, nasi, bami, rijst, stamppotje etc ook een zakje in. Let wel op dat het geen vleibare zaken zijn want dan loop je de kans dat je het vocht uit de zak in je apparaat zuigt en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Wat?? Geen soepjes??

Soepjes en andere natte producten kun je wel vacumeren. Het is een kwestie van eerst invriezen in bv een silicone vorm. Daarna uit de vorm te drukken en de ijsklont dan in een zak te schuiven en dan pas te vacumeren. Voor gebruik kun je het in de zak laten ontdooien waarna je het voorzichtig openknipt en in een pan of kom giet om op het fornuis of in de magnetron op te warmen.

En wat is hier het nut van?

Je recycled afval, spaart de portemonnee, , chipszakken zijn altijd wel voorhanden via via, en nooit meer vacumeerzakken kopen. Had je nog meer redenen nodig? Ik niet namelijk

Welke zakken?

Mijn ervaring is dat de fijnste zakken die zijn met zilveren binnenkant. Nooit meer vacumeerzakken kopen maar de luxe chipszakken binnenharken met behulp van vrienden en familie! Merk maakt niet uit, als de zakken maar heel zijn en normaal opengemaakt aan één kant boven of onder.

Hoe ga je te werk?

Als je een aantal zakken hebt, ikzelf doe het meestal als ik een stuk of 20 zakken heb, ga je ze afwassen. Gewoon met afwasmiddel en een zacht sponsje. Beetje vegen nadat je eerst de kruimels eruit hebt geschud natuurlijk. Dan spoel je ze snel even om met water met een flinke scheut azijn. Dat is het sop eruit en krijg je geen kalkrestjes van het water in de zakken. Laat ze uitlekken en drogen met de open kant naar beneden.

Als je droog zijn dan neem je een schaar en knip je de opengetrokken rand netjes recht af.

Hoe kom je erop….

Het kwam opeens bij me op het eens te proberen omdat ik het geld niet heb om zakken te kopen en dit bevalt me veel beter eigenlijk. I\

Nooit meer vacumeerzakken kopen (ja, ik blijf het schrijven, dat is beter voor de zichtbaarheid op internet of zoiets dus WordPress hamert er op, sorry…) eh… NOOIT MEER VACUMEERZAKKEN KOPEN, dus.

En… Je kunt ze hergebruiken al worden ze natuurlijk rap kleiner 😉

EN aan labeltjes doe ik niet. Ik schrijf gewoon met een permanent marker op de zak wat er inzit en welke datum het de vriezer is ingegaan en op welke datum ik het eventueel gekookt of gebakken heb. Zo kun je de oudste zakken het eerst uit de vriezer trekken. Met boterhammen doe ik dat niet. Er staat alleen “brood” op en ik zet de nieuwste achteraan in de broodrij en pak de voorste dus oudste. Handig systeem!

Okeeje kunt niet zien wat er in de zak zit zoals bij vacumeerzakken kopen (daar is ie weer!) dus je moet goed opschrijven wat er inzit en bv hoeveel porties (bv 2 karbonades of 4 speklapjes ongekruid)

Veel succes ermee!

Delen van de link naar dit artikel wordt enorm op prijs gesteld!

En omdat ik een uitgaande link moet plaatsen verwijs ik je door naar een betaalbare maar voor zover ik weet prima vacumeerapparaatje voor een redelijke prijs. Klik HIERRRRR!

What do you think?

Written by Daan Van Sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Voedermais

Groene tomatenchutney