zoetzure eieren
Zoetzure eieren zijn altijd hardgekookte eieren en dus niet meer te gebruiken voor cake of omelet.
Dit is een recept om eieren in te maken en dus langer houdbaar te maken
Ingemaakte eieren zijn meer bedoeld als snackje tussendoor of voor bij de maaltijd.
Hier het smakelijke recept waarvan ik denk dat de ingrediënten wereldwijd wel te verkrijgen zijn of zelf te maken.
Het recept is makkelijk te verdubbelen of halveren. Het komt echt niet op exacte maten aan en een losse pols naar smaak is gewenst.
Ingemaakte eieren:
- 30 hardgekookte en gepelde eieren
- een brandschone beugelpot met brandschoon rubber
- 1 deel water
- 4 delen witte azijn (10%)
- 2 delen gewone witte suiker (nee, niet piepen, je hoeft het niet op te drinken het is om de eieren houdbaar te maken!)
- 2 eetlepels mosterdzaad
- 8 hele kruidnagels
- halve theelepel kurkumapoeder
- 2 eetlepels fijne mosterd
- twee theelepels uienpoeder of gedroogde uitjes (geen verse ui enniet die bruine gebakken uitjes van de toko
- 2 puntjes steranijs of 15 venkelzaadje
- Wie van pittig houd kan best een pepertje in de pot doen.
Breng alles, behalve de eieren, aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes sudderen. Doe de eieren in een grote goed uitgekookte glazen pot. Giet door een zeefje het vocht bij de eieren en sluit het deksel stevig.
Laat afkoelen en daarna wegzetten op een koele, droge, schone en donkere plek. Na twee weken kun je eens gaan proeven. Houdbaarheid eieren:
Houdbaarheid eieren
Eenmaal geopend de pot gekoeld bewaren en binnen een maand leegeten. Zolang de pot dicht is zou het zeker een half jaar te bewaren moeten zijn.
Hoe langer je de eieren echter bewaard hoe meer ze wat rubberig worden maar aangezien ze zo lekker zijn worden ze vast niet zo oud. Sommige mensen vinden die iets meer “bite” van hun zoetzure eitje juist erg smakelijk.
GIPHY App Key not set. Please check settings