in

Wegwerpscheermesjes nooit meer weggooien

CC0 Public Domain Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik

Wegwerpscheermesjes nooit meer weggooien

Wegwerpscheermesjes nooit meer weggooien? En dan vraag je je vast af wat je er dan nog mee kunt doen. Gewoon scheren!

Net als de rest van de wereld geloofde ik dat een wegwerpscheermesje eigenlijk gewoon een slecht mesje is dat snel bot wordt, maar klopt dat wel?

De duurdere systemen hebben alleen een handvat dat je houdt en waarop je steeds een nieuw mesje klikt. Op zich dezelfde scheermethode, alleen heel veel duurder. Het enige is dat het er luxer uitziet en je van alles beloofd wordt.

Staalhard

Alle scheermesjes, en dan bedoel ik dus niet de plastic houder maar de eigenlijke scheermesjes in het kopje, zijn gemaakt van staal. Staal is veel harder dan haren dus hoezo is een mesje zo snel bot?

Teveel mesjes

De scheermesfabrikanten zijn ook niet gek natuurlijk. Met wervende reclames prijzen ze hun zoveelste nóg betere scheersysteem aan, met nóg meer mesjes voor een nog gladder en beter resultaat. En natuurlijk doet niemand moeilijk over de prijs, want als er iets is dat de scheermesjes industrie ons wel aangepraat heeft is dat het elke cent waard is, want in die ene scheerkop zitten wel vijf mesjes!

En dat is het probleem

Je mesje is namelijk helemaal niet bot na een, twee of zelfs vijf keer scheren! Dat lijkt alleen maar zo omdat het tussen de mesjes ondertussen vol zit met haartjes en je dus over je ongewenste haargroei heen glipt met die hele rij mesjes. Tikken tegen de rand van de wastafel wil nog wel eens helpen de haartjes eruit te krijgen maar zeker niet altijd. De haartjes zitten vaak muurvast tussen al die dicht op elkaar staande mesjes in. En geloof me, die mesjes zijn echt nog vlijmscherp!

Smetroest

Zie je spikkeltjes roest op je scheermesje? Dat is zogenaamde smetroest. Smetroest komt van hele kleine ijzerdeeltjes in de lucht en het water. Het is dus eigenlijk niet je scheermes zelf dat roest maar daar heb je weinig meer aan, weggooien is de beste optie.

Veel langer met een scheermesje doen

Hoe fijn zou het zijn om veel langer met één simpel scheermesje te kunnen doen. Een mesje dat gewoon wel een jaar of langer mee kan gaan. Geef toe, het zou geweldig zijn.

Het scheelt gewoon veel geld, vooral wanneer je een duur scheersysteem van een bekend merk aangeschaft hebt. Kan dat…?

Ja dat kan!

Tja, scheermesfabrikanten gaan je deze truc echt niet vertellen want dat scheelt ze miljoenen scheermesjes per week. Ze hebben liever dat je mesjes snel verstopt raken denk ik, daarom plaatsen ze die scheerkopjes zo vol met kleine mesjes heel dicht op elkaar. Dat loopt snel vol en hoppa, je koopt weer een nieuwe… Want het is dat of een baard laten staan.

Zo wordt een scheermes heel lang bruikbaar

Foto: Dani

Zet voortaan je goed afgespoelde scheermes, wegwerp of fantastisch duur systeem, lekker met de scheerkop naar beneden in een glaasje doodgewone zonnebloemolie. Begin met een nieuw mes en pak het dan meteen goed aan.

De olie zorgt ervoor dat er geen lucht bij je mesjes kan komen en er dus geen smetroest op kan ontstaan en ten tweede zorgt het ervoor dat de haartjes die er in zitten er door de olie weer uitglibberen.

Een laagje olie van 4cm is meer dan genoeg. Even het mesje heen en weer klotsen door de olie als je het er in zet, zodat het water eraf gaat en de olie goed tussen de mesjes terechtkomt. Meer is het niet!

Zonnebloemolie

Als je af en toe het glaasje even schoonmaakt en van nieuwe olie voorziet (echt, wie lui is en er niet vaker aan denkt dan tweemaal per jaar doet niks verkeerd!) kan verbazingwekkend lang doen met een scheermesje. Ik heb een goedkoop wegwerpdingetje en die doet het nu al zo’n vier jaar.

En ja, ik scheer mijn onder en bovenbenen ermee, mijn oksels en de bikinilijn!

Natuurlijk mag je ook olijfolie gebruiken, niks mis mee. Ook een prima olie om je mee te scheren trouwens, als je huid er goed tegen kan want het scheert iets harder dan met scheerschuim.

Om te scheren pak je het mesje uit de olie, schud de olie er even af en scheert je zoals je dat altijd doet. Je hoeft je mes dus niet eerst te gaan afwassen ofzo.

Succes!

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Written by Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Courgette zelf bestuiven

Mulchen