Shoarmakruiden zelf maken

die mix je lekker zelf

Zelf shoarma maken met zelfgemaakte schoarmakruiden
CC0 Public Domain Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik

Shoarmakruiden maken, kan je dat zelf doen? Tuurlijk!

Nu heb ik in een duister verleden ooit een paar jaar in een shoarmatent gewerkt en was ik een held in het dun snijden van de grote spitten met vlees. Ik had er, serieus, een extreem middeltje van. Kwam door de vreemde beweging, denk ik, bij het snijden.

CC0 Public Domain
Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik

Tegenwoordig ben ik ik geen zandloper meer en lijkt mijn lijf meer op zo’n spit vol met vlees. Qua vorm dan.

Shoarma!

Ik ben gek op shoarma! Zo’n heerlijk pitabroodje met heerlijk gekruid vlees gaat er altijd wel in. Waar ik nu ben zijn geen kant en klare shoarma en potjes shoarmakruiden te koop omdat ik zo stom was niet naar bijvoorbeeld Egypte te vertrekken. Geen probleem!

Want na mijn eerste gejammer bleek het heel eenvoudig zelf te maken en smaakt het nog beter ook dan die vreemde kant en klare mix uit de supermarkt die het altijd net niet is.

Nu maak ik het zelf en het smaakt echt perfect.

Zonder vreemde toevoegingen

Geen antiklontermiddel etc. En je mag één keer raden: Het klontert niet.

Bewaar het in een glazen potje met draaideksel dat brandschoon is en het gaat best even mee. Zoals alle kruiden en specerijen wordt het gewoon wat minder van smaak als je het lang bewaard, maar zolang kan ik het nooit bewaren en is het altijd veel te snel weer op.

Je kunt het recept makkelijk omzetten naar grotere hoeveelheden en kleinere mocht je maar voor één keertje willen maken.

Mix zo je eigen shoarmakruiden

  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 2 eetlepels djinten (gemalen komijnzaad)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1/2 THEElepel gemberpoeder (let daar op!)
  • 2 eetlepels koriander (poeder)
  • 1 theelepel kruidnagel poeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepels witte peper

Doe alles in het potje en dan schudden. Klaar!

Het is geen hogere wiskunde en maak je dus niet druk over een mespuntje meer of minder.

Je hebt ongeveer een eetlepel kruidenmix nodig per twee personen, qua vlees,  genoeg voor twee volle broodjes. Wel het vlees roosteren in een droge pan en daar hoort echt géén klontje boter en drupje olie bij.

De kruiden rooster je pas mee als het vlees goed aangebraden en dichtgeschroeid is omdat  de kruiden anders kans lopen te verbranden.

Smikkelbaar!

Tip: Zorg dat je altijd voldoende kurkuma in huis hebt. Dat is de basis van meerdere goede kruidenmixen! Lekker makkelijk online bestellen? Service van het huis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Watermeloenschil inmaken