in

Vergeten geld

CC0 Public Domain Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik
Foto: Rijksoverheid

vergeten geld

Heb je wel eens gehoord van de consignatiekas of van “vergeten geld”? De kans is groot dat het je niets zegt. Na het lezen van dit artikel vergeet je het vast nooit meer. Het is verstandig er eens per jaar even te kijken. Online, gratis en heel eenvoudig.

Niet geclaimde erfenissen

De consignatiekas is, zeg maar, een schatkist vol nooit geclaimde erfenissen. Onder andere. Als jij verre familie hebt die kinderloos zijn overleden en spaargeld, een huis etc. achterlieten dan kan het zo zijn dat jij, of correcter nog, jouw familie daar aanspraak op kan maken.

Failliet geweest?

Tegoeden uit faillissementen (en andere gelden) komen ook hier terecht. Dus ben je ooit failliet geweest dan zou het zo kunnen zijn dat er wat geld overgebleven is.

Eerlijk is niet altijd eerlijk

Het is geen “wie het eerst komt het eerst maalt”.  Alles gaat echt heel officieel en om de eerste in de bloedlijn volgens het erfrecht.

Dus als jij een kapitaal vind maar je ouders leven nog dan gaat het waarschijnlijk mooi aan je neus voorbij tenzij jij dat bedrag weer van je ouders kan erven. Tenzij je moet delen met acht broers en zussen. Snappie?

Meteen even kijken

Checken is echt heel eenvoudig. Klik op de link, type dan jouw achternaam, de naam van je bedrijf of bijvoorbeeld de achternaam van je moeder, vrienden en bekenden in, scrol door de eventuele lijst en kijk of er wat bijzit uit jouw omgeving of dat je een bekende naam tegenkomt.

Bingo!

En mocht je dan een leuk bedrag in de schoot geworpen krijgen dan kun je het op een spaarrekening zetten, verbrassen of je droom mee verwezenlijken of beleggen. Laat je bij grote bedragen goed adviseren! De kans is echter groter dat het om een paar tientjes gaat.

Echt recht

Aanspraak maken kun je alleen als je aan kunt tonen dat je echt recht hebt. Dus zonder papieren en bewijs heeft het nauwelijks zin te reageren.

Ikzelf was niet zo gelukkig maar anderen die ik deze link gaf hadden wel plots een leuk kapitaaltje. Ik hou me van harte aanbevolen voor 10% want zonder mij had je dat geld vast nooit gevonden. (Nee joh, ik maak maar een grapje!)

En hier dan eindelijk de link

Klik hier om naar de consignatie kas te gaan

Maak je geen zorgen, ik stuur je niet door naar narigheid. Dit is een officiële website van de overheid. Geen clickbait, geen spam, geen virus, geen andere ellende.

What do you think?

Written by Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Stroopwafels maken

Kadetjes bakken