in

Advocaat maken

CC0 Public Domain Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik

Advocaat maken

Advocaat maken is een lekkere methode om je teveel aan eieren te verwerken. Ook geweldig om cadeau te geven natuurlijk maar de kans is groot dat je het heel hebberig zelf houdt omdat het gewoon te lekker is. Daar kan geen fles van de slijter tegenop!

Foto: Dani

Ellebogenvet

Het is even stevig doorwerken en het is niet met vijf minuutjes gepiept. Neem er echt even alle tijd voor en besef dat je niet even weg kan lopen om een luien te gaan verschonen of even snel een ander klusje te gaan doen. Je moet er echt bijblijven en vooral ook blijven roeren.

Benodigdheden:

15 Eieren

500gr. witte basterdsuiker

500ml. brandewijn, jonge jenever of zelfs pálinka

2 zakjes vanillesuiker.

Doe alles in een pan die weer past in een grotere pan zonder te kiepen of de bodem te raken. Je maakt dus een au bain marie.

Vul de onderste pan zover met water dat de kleinere pan goed in het water komt te hangen zonder dat het water overloopt. Breng het water tegen de kook aan (niet echt laten koken dus maar bíjna).

Hang dan de kleinere pan in de grote. Roer met een garde alle ingrediënten goed door elkaar. Niet stoppen met roeren en goed op blijven letten.

Als het dikker begint te worden haal je de pan uit het water. Dat is na ongeveer 20 minuten. Roer nog heel even door en giet dan door een zeef om eventuele klontjes kwijt te raken.

Doe heet in een mooie pot of fles (heel goed schoongemaakt en uitgekookt!)

Bewaren in de koelkast of op een donkere koele plek en niet langer dan een maand of zes in goed afgesloten fles of pot.

Door de alcohol én de suiker is het redelijk houdbaar.

Serveren in een klein glaasje met een lepeltje en eventueel een toefje slagroom er op!

En nee, geen salmonella want de eieren zijn ondertussen gaar en eventuele salmonella dus ook. En als één salmonella’tje het overleefd had is ie wel gedood door de drank.

Proost!

What do you think?

Written by Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mulchen

Emigreren of niet?