in

Een jaar leven van wat ik in huis heb

Wie niet waagt wie niet wint

Een jaar leven van wat ik in huis heb? Yep, ik wil een jaar zo ongeveer NIKS kopen, niks voor het huis geen kleding en dus ook amper boodschappen!

Een heel jaar! Want, na wat rekenwerk ben ik er achter dat ik op deze manier maar liefst €10,000 kan sparen! TIENDUIZEND EURO! En dan moet je weten dat ik chronisch ziek ben met bijpassende uitkering. Dat is dus helemaal geen vetpot.

Aangezien ik al jaren prep heb ik nu een propvolle “prepkast”. Niet alleen dingen als kaarsen, flessen water, oplaadbare batterijen, een waterfiltertje en andere handige dingen bewaar ik in deze kast.

De kast zit voornamelijk vol met voedsel. En dan heb ik het over gedroogd fruit, zoetzuur, jam, geweckte aardappels en groente, kant en klare (geweckte) maaltijden en pakken bloem en rijst. Maar ook olie, boter, ossenwit, limonadesiroop etc.

Een paar dagen geleden maakte ik even de balans op. Hoeveel dagen kon ik, in geval van nood, eten van mijn voorraad? Dat was dus driehonderd dagen! Maar dan moet ik wel een beetje zuinig aan doen. Dus niet lekker volproppen maar bescheiden porties.

Het voordeel is dat ik nog steeds 20 kilo overgewicht meezeul. Ik lever die dus langzaam in terwijl ik extreem ga sparen.

Driehonderd dagen zijn nog geen driehonderdvijfenzestig dagen maar af en toe zal ik toch echt een aanbieding vlees moeten kopen (als je een vega of vegan bent is dit het ultieme moment om je commentaar voor je te houden! 😀 ) Kleine beetjes vlees eten, wat meer groente, soms vers maar meestal dus uit een eigen potje.

Rijst, pasta, zelfgebakken brood en noedeltjes, misschien eens pizza. Het moet kunnen! Geen wc papier kopen maar water gebruiken. Geen snoep (en dat terwijl ik een suikervrije muntdrop verslaving heb..), geen ijsje, geen frisdrankje op een zonnig terrasje en ook geen prulletje bij de Action of Wish.

Ik ben al begonnen. Ik eet eerst op wat bederfelijk, lijkt me logisch. De watermeloen gaat straks in plakjes de voedseldroger in zodat ik de gedroogde plakken kan bewaren en kan eten als ontbijt of tussendoortje.

Over een half jaar moet ik weer eens wat gaan kopen schat ik zo in. En dan gaat het om vlees, azijn en kleine dingetjes die misschien niet broodnodig zijn maar wel zorgen dat ik de moed er in hou. Wattenstaafjes bijvoorbeeld, een luxe!

En wil ik per sé iets kopen dan zal ik iets moeten verkopen om het te kunnen bekostigen.

Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken. Ik wil dat geld zo ontzettend graag omdat ik zo verschrikkelijk graag een huisje wil kopen in Hongarije. Ik heb geen andere mogelijkheid dan het zo te doen en de gedachte eraan bezorgd me echt hartkloppingen en ik weet nog niet of dat van blije opwinding is, bezuinigstress of angst.

Ik ga het in elk geval proberen en zal af en toe een blogje over de successen en de worstelingen plaatsen. Geloof me, ik zal eerlijk zijn. Smokkelen wordt gemeld en ook de eventuele wanhoop. Maar voornamelijk hoop ik dat het een jaar wordt waarin ik ga leren dat het kán als ik maar doorzet.

Een jaar leven van wat ik in huis heb, dat gaat een spannend jaar worden. Of in elk geval ánders.

Natuurlijk hoort er wel een veilige spaarpot bij. Ik vind deze superleuk in elk geval! 

Ik ga als het goed is slank worden en dat werd ook wel weer eens tijd. Roken deed ik al jaren niet meer maar ik vape nog wel, alcohol ben ik geen fan van en al mijn hobbies waren al ingesteld op mijn inkomen en kunnen makkelijk nóg goedkoper.

En nee, ik zeg mijn internet niet op, mijn smartfoontje met abonnement blijft ook, er gaat geen electrisch apparaat de deur uit al zal ik proberen er zo weinig mogelijk gebruik van te maken zodat ik misschien nog wat terugkrijg aan het einde van het jaar,

Ik wil een ander leven dan dit en dus moet er wat gebeuren. Ik wil dat eigen huisje met een flinke moestuin, varkentjes, kipjes en geiten voor vlees, eieren en melk en een vrij uitzicht. Ik kan wel wat steun gebruiken dus schroom niet me aan te moedigen langs de lijn van de digitale snelweg.

En, eerlijk is eerlijk, gaat het niet dan kan ik zó de winkel in lopen natuurlijk. Tenzij er een ramp gaande is. 😉 Een jaar leven van wat ik in huis heb is een mooi plan maar het moet wel leefbaar blijven.

Het gaat aankomen op karakter dus ik ben benieuwd of ik dat heb. 😀

What do you think?

Written by Daan Van Sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Tomatenconcentraat maken

De moestuin in augustus