in

Kerrie zelf maken

CC0 Public Domain Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik
Foto: CC0 Public Domain
Gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik

 

Kerrie zelf maken

Sommige van de lezers wonen in gebieden waar niet of lastig aan kerrie te komen is, anderen willen misschien gewoon eens proberen om hun eigen mix te maken.

Meer dan een kommetje, een eetlepel en een theelepel heb je niet nodig naast de kruiden. Je kunt natuurlijk het recept aanpassen aan de hoeveelheid die je vermoedt nodig te hebben en het komt echt niet op een snufje meer of minder aan. Het is geen hogere wiskunde, het wordt heus wel lekker!

Hier is het basismengsel dat ik maak. Dit is echt de basis en voor de echte kerrie liefhebber wat saai waarschijnlijk.

2 eetlepels kurkuma (als je daar niet aankomen kan ben je mooi in de aap gelogeerd…)

2 eetlepels koriander

1/2 theelepel komijn

1 1/2 theelepel zwarte peper.

Je kunt je mengsel nog uitbreiden met bijvoorbeeld een halve theelepel kardamom, fenegriekzaad, venkel, kruidnagel, kaneel, mosterdzaad, gember, laos of anijszaad. 

Het gaat in alle gevallen om poeder. Heb je geen poeder van bepaalde producten dan is het zaak te gaan drogen en malen.

Maak lekker je eigen kerriemix, geef het een naam die jij leuk vindt en wanneer je de smaak niet helemaal top vindt dan pas je de smaak aan door iets anders wat meer toe te voegen.

Pittig maken doe je door chilipoeder toe te voegen naar smaak.

Je kunt ook nog de kruiden tot een smaakexplosie brengen door ze in een droge pan op een laag vuurtje even te laten kleuren zonder de kurkuma. Even goed doorroeren en dan op een plat bord af laten koelen en daarna de kurkuma toevoegen.

Nou, zo makkelijk was het dus…

Mocht je grotere hoeveelheden willen maken bedenk dan dat het eenvoudig is om de hoeveelheden te vergroten door van een eetlepel een kopje te maken qua hoeveelheid.

Mij hoor je dus niet meer mopperen dat ik niet of nauwelijks aan goede kerrie kan komen. Ik maak voortaan mijn eigen mix wel!

Eet smakelijk!

What do you think?

Written by Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

17 Comments

Sweet chillisaus

Gesprekje over het hekje met Piroska. Een zelfvoorzienende dame in Hongarije!