Zure melk in de koelkast? Gefeliciteerd!

Je dacht altijd dat zure melk dikke pech was?

Welnee, het is juist een gelukje! Ik hoop voor je dat het een heel pak melk is!

Met beleid zuur laten worden…

Het moet wel gekoeld zuur geworden zijn want een open pak buiten de koelkast kan heel andere problemen hebben en het is niet verstandig om dat te nuttigen.

Maar als je dan echt zure melk met brokken hebt leg je een goed uitgespoeld doekje in een zeef of vergiet en giet daar de melk in. Hang de (liefst kunststof) zeef of vergiet over een flinke kom en zet in de koelkast tot het uitgelekt is.

Schep de verse kaas (jawel, dat dikke spul is verse kaas!) in een potje met deksel en roer er wat zout doorheen. Even proeven voor de juiste hoeveelheid!

Je hebt nu je zelfgemaakte verse kaas en die kun je veilig eten.

Om het lekkerder en luxer te maken kun je er nog verse fijngehakte kruiden zoals bieslook, peterselie, koriander, dille en wat knoflook doorheen roeren.

Of als je niet zo van het groen bent kun je er wat fijngehakte stukjes ananas doorheen roeren.

Chop er eens een paar walnoten doorheen met wat kruiden en leg een halve walnoot bovenop. 

Je kunt wat roomkaas ook mooi opspuiten op een toastje zalm

Je eigen kaas is heerlijk op een toastje.

Let wel op, als je tegen de visite zegt dat je het zelf gemaakt hebt van melk die zuur geworden bleek, ze waarschijnlijk niet zullen willen of durven proeven. Eerst de complimentjes in ontvangst nemen over jouw kaas en dan pas na afloop melden als men het recept wil hebben. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gesprekje over het hekje met Piroska. Een zelfvoorzienende dame in Hongarije!

Interview met prepster Tamara