in

Als de economie instort…

Wat betekent dat voor jou en mij?

Wat betekent het voor jou als de economie instort?

Als de economie instort wordt je armer dan je lief is. Ik schrijf dit artikel omdat ik er net achter kwam dat er mensen zijn die denken dat het instorten van de economie alleen een ver van hun bed show is die zijn weerslag alleen gaat hebben op banken, de rijken en de grote bedrijven. Daar was ik even stil van….

Voor de gewone burger die zich amper bezig houdt met banken, aandelen, multinationals etc. zal de klap net zo groot of op menselijk vlak veel ingrijpender zijn.

Wat gebeurt er dan met jou en mij?

Wie een baan heeft, of een bedrijf, dat niet heel belangrijk is raakt deze hoogstwaarschijnlijk kwijt. Als dat niet al gebeurd is door de coronacrisis tot nu toe.

Het geld wordt minder waard en belangrijke dingen als voedsel worden duurder als de economie instort.

Je spaargeld loopt kans amper meer waarde te hebben. Niet meer waarde dan het papier waar het op gedrukt is, of een stukje wc papier.

Er zullen tekorten ontstaan.

Voedsel dat altijd geïmporteerd werd, dranken zoals koffie en thee, chocola (echt, de paniek slaat hier toe!). Want ook al denkt men vaak anders, Nederland importeert enorme hoeveelheden.

Medicijnen en vooral ook luxe artikelen waarvan we vergeten zijn dat het echt enorme luxeartikelen zijn zoals wegwerpluiers, maandverband, tampons, rookwaren, brandstof, tomatenpuree, wijn en andere alcoholische dranken, bakproducten zoals o.a. zonnebloemolie, olijfolie, margarine en boter maar ook kleding en schoenen.

Van alles wordt geïmporteerd! en als de import helemaal wegvalt dan ontstaan er tekorten.

En de grande finale

De stroom kan uitvallen. Zomaar, ploep, weg…

Door een storing waarvoor geen monteurs zijn of geen materialen.

Door een aanval van mensen die dachten een 5G antenne te slopen

Door wat dan ook. Maar geen stroom is voor veel mensen geen verwarming.

En een paar dagen geen stroom betekent ook geen stromend water meer.

En geen stroom betekent geen benzine tanken bij de pomp etc etc.

Stel je eens voor dat dat niet maar een paar uurtjes duurt maar weken…

En nee, winkelen gaat dan ook niet lang meer en de prijzen zullen rap stijgen.

Ga eens zitten en denken

Wat betekent het voor jou als de economie instort?

Vind je het zo fijn een behoorlijk bedrag achter de hand te hebben op de bank?

Wat als je te lang wacht met je spaargeld ongebruikt laten? Dat je op een dag het eerste journaal van de dag hoort waar verteld wordt dat alle bank en spaarrekeningen zijn bevroren en niemand kan pinnen of betalen, dat je gewoon echt niet bij je geld kan komen terwijl je nog maar een grijpstuiver in je zak hebt. Nee, dan kun je dus ook niet pinnen of op krediet kopen.

Omdat je het nog nooit hebt meegemaakt maakt het voor jou misschien ondenkbaar, dat wil echter niet zeggen dat het dan ook niet kan gebeuren.

Nu naar de bank rennen en al je geld opnemen helpt ook niet, integendeel. Dat geld nu onder je matras gaan bewaren is het allerstomste dat je kunt doen.

Ook cash geld is dan trouwens geen cent meer waard. Hou het nu dus nog even op de bank en denk na.

Wat als….

Wat als je dat geld nu eens gaat gebruiken!

Gebruik je geld om nuttige zaken van aan te schaffen nu het nog kan.

Als je nog spaargeld over hebt natuurlijk, ik wil degenen die nu al op zwart zaad zitten niet beledigen of kwetsen.

Met nuttige zaken bedoel ik dus niet die fijne antirimpelcreme, nog een nieuwe telefoon, weer wat hippe kussentjes voor je bankstel of nieuwe tegeltjes voor de keuken.

Met nuttig bedoel ik dingen die het verschil gaan maken tussen leven en dood als de nood echt aan de man komt. De dingen die belangrijker zijn dan je schoonheid, dingen die je leven kunnen redden en de armoe wat kunnen temperen. Zorgen dat je je leven leefbaar houdt als het echt mis gaat.

Je geld nu uit gaan geven is hoe dan ook goed voor de economie. Geld moet rollen en als je slim bent dan is dat wat je ermee gaat doen.

Wat moet je in huis hebben?

De lijst met handige dingen kan eindeloos uitgebreid worden natuurlijk maar er zijn wel wat basisdingen waar ik echt even op wil hameren.

Dusssss….

Wat betekent het voor jou als de economie instort? Kun je jezelf redden of ga je jankend kopje onder op je hoge hakken, zonder geld, kennis en de juiste spullen?

Preppen mensen! Wacht te lang en je bent te laat.

Blijf gezond en hou je verstand erbij allemaal!

 

What do you think?

Written by Daan Van Sloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Moestuin in crisistijd

Wat je moet bewaren